Film and Theater Academy Moinești

BREASLA ACTORILOR

FTA Moinești este un program non-formal de educație, cercetare și formare profesională, prin care tinerii cu vârsta de 14 – 21 de ani au ocazia să exploreze arta teatrală și cinematografică. În acest sens, ne-am propus să deschidem anual noi secții de producție, creație și interpretare artistică, oferind tinerilor suport și noi perspective în carieră, cât și o bună alternativă de petrecere a timpului liber. 

Moinești

   Moinești și-a impus o poziție meritorie în peisajul artistic, cultural și turistic al României prin inițierea, susținerea și derularea continuă a proiectelor locale. Găzduirea atât de agreabilă și negreșit ospitalieră a artiștilor invitați contribuie semnificativ la dezvoltarea de durată a parteneriatelor și, implicit, la promovarea imaginii municipiului.

   Așadar, dacă invitații noștri au motive pentru care să revină și să recomande Dada City, noi, Asociația „Breasla Actorilor”, propunem un program prin care și tinerii moineșteni, la rândul lor, să devină ambasadori ai orașului natal.

MOVIE CAMP 3.0

MOVIE CAMP 3.0 este un program non-formal de educație, cercetare și formare profesională, prin care tinerii cu vârsta de 14 – 21 de ani au ocazia să exploreze procesul de producție a unui film (dezvoltare, pre-producție, producție, post-producție și distribuție). Proiectul reușește să creeze o comunitate pasionată și interesată de noile tendințe media și digitale, iar  participanții au șansa să descopere noi profesii existente pe piața muncii, îmbinând aptitudini și cunoștințe din domeniul artistic, social, economic și antreprenorial.

Studio de Artă Teatrală

Tinerii din Moinești au avut ocazia să experimenteze jocuri și exerciții specifice artei actorului, în cadrul atelierelor coordonate de Alexandru Floroiu și colegii săi de breaslă. În urma unei preselecții, cei mai potriviți cursanți au fost aleși să facă parte din trupa tânără a Companiei de Teatru „Breasla Actorilor”, fiind distribuiți în spectacolul de texte scurte ale lui Matei Vișniec – „Welcome, America”, cu premiera dată pe 27 decembrie.

Studio de Arte Stradale

Cu această ocazie, tinerii participanți au descoperit mijloacele de expresie specifice artistului stradal – fiindu-le dezvăluită tehnica din spatele costumului și machiajului de statuie vivantă. Cu implicarea artiștilor profesioniști din București, am montat un spectacol de statui vivante – „Moinești, Orașul Amintirilor”, reprezentat la data de 25 noiembrie.

Ora de Cinema

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), prin programul de educație cinematografică EducaTIFF, pe care îl derulează de peste 10 ani, demarează în școli Ora de Cinema, un Program-pilot de Educație Cinematografică și Educație prin Film, ce conține o selecție de scurt-metraje și fișe educative. Materialele educaționale au fost create pornind de la Programa școlară de consiliere și orientare pentru ciclul liceal

Moinești

Moinești și-a impus o poziție meritorie în peisajul educativ, cultural, artistic și turistic din România prin inițierea, susținerea și derularea continuă a proiectelor locale. Găzduirea atât de agreabilă și negreșit ospitalieră a artiștilor invitați contribuie semnificativ la dezvoltarea de durată a parteneriatelor și, implicit, la promovarea imaginii municipiului.

Așadar, dacă invitații noștri au motive pentru care să revină și să recomande Dada City, noi, Asociația Breasla Actorilor, propunem un program prin care și tinerii să devină, la rândul lor, ambasadori ai orașului natal.

Un asemenea proiect reușește să creeze o comunitate pasionată și interesată de actul cultural-artistic, sporind gradul de educație și de consum al artelor spectacolului și al cinematografiei autohtone și internaționale; prin astfel de inițiative, cetățenii învață să urmărească și să aprecieze altfel filmele, artele vizuale, sau spectacolele de teatru, muzică și dans. Iar dacă privim lucrurile și dintr-un alt punct de vedere, tinerii participanți au șansa să descopere noi profesii existente pe piața muncii, îmbinând cunoștințe și aptitudini din domeniul artistic, antreprenorial, tehnic, social și economic.

     Un oraș situat deja pe harta turistică a țării merită să intre în circuitul cultural-artistic național și internațional, domeniu ce poartă cu sine doar beneficii:

sprijinirea și promovarea tinerelor talente la nivel național și internațional;
promovarea turismului cultural al Municipiului Moinești;
promovarea valorilor culturale locale în circuitul cultural naţional, regional şi internaţional;
organizarea unor evenimente culturale inovatoare, inedite, realizate în spaţii alternative;
promovarea ținuturilor și spațiilor locale către producții (inter)naționale de film;
creșterea unei platforme de expunere a Municipiului Moinești în social media;
creşterea gradului de consum a culturii scrise şi dezvoltarea posibilităţii de autoexprimare;
dezvoltarea unei platforme de manifestare artistică pentru tineri;
crearea de noi perspective și oportunități în carieră pentru tinerii din Moinești;
dezvoltarea personală a tinerilor prin intermediul artelor teatrale și cinematografice (leadership, teambuilding, comunicare, implicare și asumarea responsabilităților, etc.);
creșterea accesului cetățenilor și a gradului acestora de implicare în artă și cultură.

Locație

Proiect realizat cu sprijinul Unității Administrativ Teritoriale - Municipiul Moinești. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Unității Administrativ Teritoriale - Municipiul Moinești și nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia.

Proiect sponsorizat de Raiffeisen Bank

Parteneri

este organizată în parteneriat cu:

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
Don`t copy text!

Log in with your credentials

Forgot your details?