Alla Scoperta della Mia Maschera

    Breasla Actorilor organizează în perioada 8 – 12 august 2021 un Masterclass de Commedia dell’Arte, susținut de Michele Modesto Casarin – regizor, pedagog și actor, expert în teatru de mască recunoscut la nivel internațional – asistat de Claudio Colombo – actor, creator de măști, expert în teatru fizic.
  Masterclass-ul se va desfășura în București, pe parcursul a 5 zile (8 – 12 august), în intervalul orar 13:00 – 19:00 duminica și 10:00 – 17:00 de luni până joi, și se adresează atât actorilor profesioniști, cât și celor care vor să își îmbunătățească tehnica și expresivitatea corporală.
  În același timp, evenimentul reprezintă o bună ocazie de a fi selectat într-un spectacol de commedia dell’arte montat de Michele Modesto Casarin și Massimiliano Nugnes în anul 2022.

Commedia dell’Arte

Commedia dell’Arte, baza tradiției italiene, este rădăcina teatrului european și contemporan, prim exemplu al teatrului ca profesie, este un teatru popular și cult în același timp

De ce să ne apropiem de lumea Commediei dell’Arte?
Deoarece prin tehnicile sale se pot obține flexibilitate, simț al ritmului și capacitate de improvizație. Este fără îndoială una din cele mai bune forme de antrenament pentru actorii ce abordează diferite genuri teatrale, chiar și pe cele aparent distante de Commedia.

Rezultate Masterclass

    Masca, acoperind expresia feței, obligă actorul la o implicare fizică desăvârșită și la o amplificare a gestualității, bazându-se pe maxima autenticitate și veritate a corpului.
    Analiza mișcării și Improvizația sunt cele două direcții de-a lungul cărora se articulează masterclass-ul, care pornește de la descoperirea măștii ca instrument expresiv, îi studiază mișcarea în spațiu, abordează jocul teatral ca izvor de nebunie a actorului, investighează urgența și motorul acțiunilor și studiază lazzi.
    Se vor aborda mișcările, stilizarea și lumea complexă a măștilor în interiorul unei scene de canava. Se vor crea paralele între povești și personaje ale Commediei dell’Arte și povești și personaje ale Teatrului, pentru a întări prin tehnica comicilor dell’Arte puterea expresivă a performerilor de spectacole. Fiecare personaj cu mască are un parcurs precis în căutarea unui trup, unei voci și a unor gesturi extra-cotidiene.
    Rezultatele finale al acestui masterclass vor fi acelea de dobândire a instrumentelor indispensabile de „trasare” a acelor coduri de expresie, esențiale în construirea improvizațiilor trăite de personajele noastre.

Abordări Propuse

• antrenament fizic legat de îmbunătățirea mișcării corpului în spațiu;
• antrenament fizic al abilităților motorii preliminar folosirii măștilor: respirația, conectarea centru-periferie, cap-bazin;
• tehnici de bază pentru interpretare cu mască;
• antrenament fizic și exerciții ritmice, fizice, vocale și de intonație;
• „lectura” măștii – recunoaștere a punctelor focale;
• lucru asupra spațiului, ritmicii spațiale și mișcării de intrare și ieșire în scenă;
• crearea și dezvoltarea propriului personaj;
• stilizarea istorică a măștilor (Arlecchino, Zanni, Pantalone, Brighella, Dottore, Capitano): mișcări, gesturi și interpretare specifică a fiecărui personaj;
• improvizații cu masca, libera născocire a participanților de scene scurte între măști diferite;
• elaborarea și structurarea improvizației: către construirea unei canavale.

Durată și preț curs

8 – 12 august 2021 – Palatul Universul
PROGRAM
Duminică, 8 august: 13:00 – 19:00
Luni – Joi | 9 – 12 august: 10:00 – 17:00
(1h pauză)
PREȚ CURS
650 lei – până la data de 15 iulie 2021
750 lei – până la data de 31 iulie 2021
900 lei – până la data de 8 august 2021
Plata se poate face prin transfer bancar în contul IBAN
RO36 RZBR 0000 0600 1726 4581, deschis la Raiffeisen Bank SA, pe numele
S.C. BREASLA ACTORILOR S.R.L., cu mențiunea „acces masterclass”.

Locație

Palatul Universul – Str. Ion Brezoianu 23-25, 010131 București

Atenție!

Accesul la Masterclass este privat, iar numărul de locuri este limitat la 20 de participanți.
Pentru înscrieri și alte informații, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0729.669.714.
Vă rugăm ca email-ul să aibă titlul „Masterclass Commedia dell’Arte”, iar în atașament cv-ul, câteva fotografii și o copie C.I.
Cursul se desfășoară ținând cont de normele de siguranță în vigoare și respectând restricțiile impuse.
Atât spațiul de lucru, cât și cele sanitare, asigură distanțarea de minim 1,5m între persoane. Vor exista în permanență, în locuri vizibile, soluții de dezinfectant antibacterian, pe bază de alcool.

COORDONATORI

Michele Modesto Casarin

Claudio Colombo

Massimiliano Nugnes

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
error: Content is protected !!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Loading...