Sistemul actual public de învățământ nu îndeplinește nevoile elevului de pregătire pentru piața muncii, în contextul în care aceasta este plină de oportunități, iar mediul online, deși este la îndemâna fiecăruia, este folosit de aceștia din postura de consumatori, și nu de creatori de conținut. De asemenea, în lipsa unor alternative de formare profesională, tinerii nu își cunosc potențialul și oportunitățile. Prin urmare, FTA este platforma ideală prin care, datorită domeniului ales, elevii au ocazia să experimente o plajă întreagă de profesii în domeniul creativ, financiar, educativ, social și antreprenorial, dezvoltându-și aptitudini și cunoștințe sincronizate cu cererea de piață.

   FTA (Film and Theater Academy) își propune să creeze o comunitate a tinerilor, folosind teatrul, filmul și artele stradale ca principal mijloc de exprimare artistică și formare profesională, de educație financiară, civică și antreprenorială, în condițiile în care producția de teatru și film reprezintă un proces colectiv de lucru, unde participanții învață să colaboreze, făcând schimb de experiență personală și profesională (leadership, teambuilding, comunicare, spirit civic, implicare și asumarea responsabilităților, bugetare și organizare producție). Formatorii vor fi experți în domeniul teatral și cinematografic, invitați din România, care să îi coordoneze pe participanți.

Alla Scoperta della
Mia Maschera

    Breasla Actorilor organizează în perioada 8 – 12 august 2021 un Masterclass de Commedia dell’Arte, susținut de Michele Modesto Casarin – regizor, pedagog și actor, expert în teatru de mască recunoscut la nivel internațional – asistat de Claudio Colombo – actor, creator de măști, expert în teatru fizic.
  Masterclass-ul se va desfășura în București, pe parcursul a 5 zile (8 – 12 august), în intervalul orar 13:00 – 19:00 duminica și 10:00 – 17:00 de luni până joi, și se adresează atât actorilor profesioniști, cât și celor care vor să își îmbunătățească tehnica și expresivitatea corporală.
  În același timp, evenimentul reprezintă o bună ocazie de a fi selectat într-un spectacol de commedia dell’arte montat de Michele Modesto Casarin și Massimiliano Nugnes în anul 2022.

La Commedia dell'Arte
Scenarii, Măști, Improvizație

     Veți aprofunda stilul venețian de commedia, prin introduceri teoretice în istoria sa, exerciții și lucru cu obiecte specifice.
     Cursul este organizat în două etape, fiecare de câte trei luni, și se desfășoară de 2 ori pe săptămână. Prima etapă va cuprinde exerciții introductive, pentru familiarizarea cu stilul de joc, precum și aspecte teoretice, urmând ca, pe durata celei de-a doua etape, să fie dezvoltat lucrul pe scene și crearea unui spectacol complet.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
error: Content is protected !!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Loading...