Film and Theater Academy

BREASLA ACTORILOR

FTA este un program non-formal de educație, cercetare și formare profesională, prin care tinerii cu vârsta de 14 – 21 de ani au ocazia să exploreze arta teatrală și cinematografică. În acest sens, ne-am propus să deschidem anual noi secții (departamente) de producție, creație și interpretare artistică, oferind tinerilor suport și noi perspective în carieră, cât și o bună alternativă de petrecere a timpului liber.

Moinești

    Moinești și-a impus o poziție meritorie în peisajul artistic, cultural și turistic al României prin inițierea, susținerea și derularea continuă a proiectelor locale. Găzduirea atât de agreabilă și negreșit ospitalieră a artiștilor invitați contribuie semnificativ la dezvoltarea de durată a parteneriatelor și, implicit, la promovarea imaginii municipiului.

    Așadar, dacă invitații noștri au motive pentru care să revină și să recomande Dada City, noi, Asociația „Breasla Actorilor”, propunem un program prin care și tinerii moineșteni, la rândul lor, să devină ambasadori ai orașului natal.

    Prin urmare, ne propunem lansarea anuală de noi proiecte în cadrul FTA, unde tinerii din comunitate au acces la diverse forme de creație și interpretare artistică.

MOVIE CAMP 2.0

     MOVIE CAMP 2.0 este un program non-formal de educație, cercetare și formare profesională, prin care tinerii cu vârsta de 14 – 21 de ani au ocazia să exploreze procesul de producție a unui film (dezvoltare, pre-producție, producție, post-producție și distribuție).

     Proiectul reușește să creeze o comunitate pasionată și interesată de noile tendințe media și digitale, sporind astfel gradul de educație și de implicare civică, de educație financiară și de formare antreprenorială; participanții au șansa să descopere noi profesii existente pe piața muncii, îmbinând cunoștințe și aptitudini din domeniul artistic, antreprenorial, social și economic.

Studio de Artă Teatrală

    Tinerii din Moinești au avut ocazia să experimenteze jocuri și exerciții specifice artei actorului, în cadrul atelierelor coordonate de Alexandru Floroiu și colegii săi de breaslă. În urma unei preselecții, cei mai potriviți cursanți au fost aleși să facă parte din trupa tânără a Companiei de Teatru „Breasla Actorilor”, fiind distribuiți în spectacolul de texte scurte ale lui Matei Vișniec – „Welcome, America”, cu premiera dată pe 27 decembrie.

Studio de Arte Stradale

Cu această ocazie, tinerii participanți au descoperit mijloacele de expresie specifice artistului stradal – fiindu-le dezvăluită tehnica din spatele costumului și machiajului de statuie vivantă. Cu implicarea artiștilor profesioniști din București, am montat un spectacol de statui vivante – „Moinești, Orașul Amintirilor”, reprezentat la data de 25 noiembrie.

Proiect realizat cu sprijinul Unității Administrativ Teritoriale - Municipiul Moinești. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Unității Administrativ Teritoriale - Municipiul Moinești și nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
error: Content is protected !!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Loading...