Masterclass Commedia dell'Arte cu Michele Modesto Casarin

Breasla Actorilor organizează în perioada 24 – 26 noiembrie 2022 Masterclass-ul de Commedia dell’Arte – Alla Scoperta della Mia Maschera – susținut de Michele Modesto Casarin – regizor, pedagog, actor și expert în teatru de mască recunoscut la nivel internațional.

Masterclass-ul se va desfășura în București, la Studio „Breasla Actorilor”, și se adresează atât actorilor profesioniști, cât și celor care doresc să își îmbunătățească tehnica și expresivitatea corporală. Accesul este privat, iar numărul de locuri este limitat la 8 participanți.

Pentru înscrieri și alte informații, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0729.669.714.

Commedia dell’Arte

Commedia dell’Arte, baza tradiției italiene, este rădăcina teatrului european și contemporan, prim exemplu al teatrului ca profesie, este un teatru popular și cult în același timp

De ce să ne apropiem de lumea Commediei dell’Arte?
Deoarece prin tehnicile sale se pot obține flexibilitate, simț al ritmului și capacitate de improvizație. Este fără îndoială una din cele mai bune forme de antrenament pentru actorii ce abordează diferite genuri teatrale, chiar și pe cele aparent distante de Commedia.

Rezultate Masterclass

    Masca, acoperind expresia feței, obligă actorul la o implicare fizică desăvârșită și la o amplificare a gestualității, bazându-se pe maxima autenticitate și veritate a corpului.
    Analiza mișcării și Improvizația sunt cele două direcții de-a lungul cărora se articulează masterclass-ul, care pornește de la descoperirea măștii ca instrument expresiv, îi studiază mișcarea în spațiu, abordează jocul teatral ca izvor de nebunie a actorului, investighează urgența și motorul acțiunilor și studiază lazzi.
    Se vor aborda mișcările, stilizarea și lumea complexă a măștilor în interiorul unei scene de canava. Se vor crea paralele între povești și personaje ale Commediei dell’Arte și povești și personaje ale Teatrului, pentru a întări prin tehnica comicilor dell’Arte puterea expresivă a performerilor de spectacole. Fiecare personaj cu mască are un parcurs precis în căutarea unui trup, unei voci și a unor gesturi extra-cotidiene.
    Rezultatele finale al acestui masterclass vor fi acelea de dobândire a instrumentelor indispensabile de „trasare” a acelor coduri de expresie, esențiale în construirea improvizațiilor trăite de personajele noastre.

Abordări Propuse

• antrenament fizic legat de îmbunătățirea mișcării corpului în spațiu;
• antrenament fizic al abilităților motorii preliminar folosirii măștilor: respirația, conectarea centru-periferie, cap-bazin;
• tehnici de bază pentru interpretare cu mască;
• antrenament fizic și exerciții ritmice, fizice, vocale și de intonație;
• „lectura” măștii – recunoaștere a punctelor focale;
• lucru asupra spațiului, ritmicii spațiale și mișcării de intrare și ieșire în scenă;
• crearea și dezvoltarea propriului personaj;
• stilizarea istorică a măștilor (Arlecchino, Zanni, Pantalone, Brighella, Dottore, Capitano): mișcări, gesturi și interpretare specifică a fiecărui personaj;
• improvizații cu masca, libera născocire a participanților de scene scurte între măști diferite;
• elaborarea și structurarea improvizației: către construirea unei canavale.

Durată și preț curs

24 – 26 noiembrie 2022 – Breasla Actorilor

PROGRAM
Joi, 24 noiembrie 2022 | 10:00 – 17:00, cu o pauză de prânz de maximum o oră.
Vineri, 25 noiembrie 2022 | 10:00 – 17:00, cu o pauză de prânz de maximum o oră.
Sâmbătă, 26 noiembrie 2022 | 15:30 – 19:30, fără pauză.

TAXĂ DE PARTICIPARE
450 lei – până la data de 18 noiembrie 2022
550 lei – până la data de 23 noiembrie 2022
650 lei – după data de 24 noiembrie 2022

Plata se poate face prin transfer bancar în contul IBAN
RO36 RZBR 0000 0600 1726 4581, deschis la Raiffeisen Bank SA, pe numele
SC BREASLA ACTORILOR SRL, cu mențiunea „ACCES MASTERCLASS”.

Locație

Bld. Iuliu Maniu 138-142, Sector 6, București 061098

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
error: Content is protected !!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Loading...