Premiera spectacolului „Ducele” - Breasla Actorilor revine cu o nouă producție

Duminică, 20 septembrie, ora 19.30, la CoOperativa Bar, va avea loc premiera spectacolului „Ducele”, după un text de Massimiliano Nugnes.

Spectacolul a stat o perioadă neașteptat de lungă în faza de producție, asta pentru că închiderea teatrelor și sistarea proiectelor cauzate de pandemia de Covid-19 au coincis cu momentul în care repetițiile la „Ducele” erau în plină desfășurare. A fost nevoie de multă coordonare și muncă pentru ca proiectul să supraviețuiască acestei perioade. Până la ridicarea restricțiilor, repetițiile au continuat de la distanță, folosind platformele de video-call disponibile online.

„Întreruperea activităților teatrelor a venit într-un moment în care deja ne pregăteam pentru premiera spectacolului „Ducele”, ceea ce a făcut ca reluarea activităților să fie cu atât mai grea. Pe lângă dificultățile inevitabile, cum ar fi găsirea unui spațiu de repetiții și încercarea de a ne descurca în lipsa unor fonduri de producție, ne-am confruntat cu problemele pe care un spectacol de Commedia dell’Arte le ridică, fiind o formă de teatru predominant fizică. A fost o provocare să ne adaptăm la repetițiile cu masca de protecție, mai ales când expresivitatea feței e unul dintre elementele esențiale ale spectacolului.” (Massimiliano Nugnes, text și regie „Ducele”)

„Ducele”, o tragicomedie în stilul Commedia dell’Arte

Ce se întâmplă când cea mai puternică ființă e în pragul morții? În lumea tenebrelor, ducele întunericului pune la cale un plan în care slujitorii și victimele sale sunt atrași deopotrivă, fără voia lor. „Ducele” vorbește despre personaje imperfecte, cu rătăciri și păcate, care însă compensează printr-un umor veritabil și o umanitate sinceră.

Este cel de-al doilea spectacol în stilul Commedia dell’Arte pe care Asociația „Breasla Actorilor” îl realizează. Breasla Actorilor își propune să promoveze acest gen de teatru, atât prin producții efective de spectacole, cât și prin workshop-uri și masterclass-uri dedicate studiului aprofundat, cu invitați de renume internațional.

Distribuția spectacolului este formată din actorii: Andrei Atabay, Aurelian Culea, Robert Iosif, Claudia Moroşanu, Beatrice Rubică, Alexandru Tudor Sabău.

Costumele și scenografia sunt realizate în parteneriat cu studenții Departamentului de Scenografie și Eveniment Artistic, Facultatea de Arte Decorative și Design, UNArte București, coordonați de lector univ. dr. Anca Albani și asist. univ. dr. Roxana Ionescu.

Prin activitățile pe care le desfășoară, Breasla Actorilor promovează activ tinerele talente și încurajează dezvoltarea lor, fie că este vorba de implicarea lor în proiecte sau de ateliere de teatru pentru copii și adolescenți.

„Ultimele luni au însemnat pentru toată echipa multă muncă de adaptare, ca să reușim să ducem proiectul la bun sfârșit. Ne bucurăm însă că am reușit să trecem peste toate și după 7 luni vă așteptăm cu entuziasm la premieră.” (Massimiliano Nugnes, regizor „Ducele”)

Distribuție: Andrei Atabay, Aurelian Culea, Robert Iosif, Claudia Moroşanu, Beatrice Rubică, Alexandru Tudor Sabău
Text şi regie: Massimiliano Nugnes
Asistență regie: Robert Poiană
Costume şi decor: Kimberly Ligia Vintilă, Anamaria Cârlan, Simona Gruia, Sarah Cristel, Alina Anghel – studenții Universității Naționale de Arte din București

Premiera spectacolului „Ducele” va avea loc duminică, 20 septembrie, ora 19.30, la CoOperativa Bar. Evenimentul se va desfășura respectând toate normele de protecție în vigoare.

Biletele se pot achiziționa de pe MyStage.ro.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
error: Content is protected !!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Loading...