MERSUL TRENURILOR
textul și regia Andrei Adam

Descriere spectacol

    Mersul Trenurilor este un spectacol încărcat de momente comice şi dramatice desfăşurate pe un fundament de teatru al absurdului. Publicul este purtat pe rând, prin situaţii simple de viaţă, prin lumea internă a actorilor, a teatrului şi prin circumstanţele cu care se ciocnesc oamenii în faţa deciziilor cruciale.

   Problemele societăţii surprinse în acest spectacol sunt cele ale manipulării, ale cursului vieţii predestinate, cum se pot situa oamenii pentru a putea deciziona aspectele importante ale umanităţii şi cât de mult contează urmarea unor principii bine puse la punct în faţa tumultului pe care îl confruntăm zi de zi. Iubirea îşi găseşte un loc important în desfăşurarea acţiunii, în evoluţia personajelor şi a conflictului din spectacol.

   „Când, în mijlocul vieţii, te opreşti să vezi rostul anumitor momente, mori. Eşti executat fără drept de apel. Ridică-te, nu te uita înapoi şi caută să stabileşti tu rostul lucrurilor, altfel vei fi împuşcat la fiecare trecere de pietoni, în mintea ta.” – aceasta este una din replicile finale ale lui Damian, personajul cheie al acestui text.

    Poate fi ideea de esenţă a întregului spectacol.

Textul şi regia: Andrei Adam

Premieră: 31 iulie 2018, Teatrul Arte dell'Anima

Durată: 60 minute (fără pauză)

Festivalul Internațional de Teatru Independent Constanța (FITIC), ediția a III-a (2018)

Festivalul Internațional de Teatru Turda (FITT), ediția a III-a  (2019)

Festivalul de Teatru Independent „CentralAct” Sighișoara, ediția a III-a (2019)

Festivalul „Respir Shakespeare” București, ediția a X-a (2019)

Eveniment cultural – Muzică tradițională și teatru. Associazione Rumeni Uniti Toscana – Firenze, Italia (2020)

„Acest spectacol, Mersul Trenurilor, e mai pe placul criticilor. Spectatorii doritori de comercial, de comedie ușoară, ar putea pleca oarecum dezamăgiți. Poate chiar frustrați că nu au înțeles foarte multe.

[...] Mersul Trenurilor e un spectacol foarte bun, pe care mulți nu îl vor înțelege. Un spectacol pe care îl recomand spectatorilor experimentați.” Emil Călinescu, LaTeatru.EU

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
error: Content is protected !!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Loading...