studio de arte

BREASLA ACTORILOR
STUDIO DE ARTE „BREASLA ACTORILOR”

    STUDIOUL DE ARTE este un spațiu cultural-artistic în care tinerii din Moinești cu vârsta de 14 – 21 ani explorează arta și producția teatrală și cinematografică. În acest sens, ne-am propus să deschidem anual noi secții (departamente) de producție, creație și interpretare artistică, oferind tinerilor suport și noi perspective în carieră, cât și o bună alternativă de petrecere a timpului liber.

Moinești

    Moinești și-a impus o poziție meritorie în peisajul artistic, cultural și turistic al României prin inițierea, susținerea și derularea continuă a proiectelor locale. Găzduirea atât de agreabilă și negreșit ospitalieră a artiștilor invitați contribuie semnificativ la dezvoltarea de durată a parteneriatelor și, implicit, la promovarea imaginii municipiului.

    Așadar, dacă invitații noștri au motive pentru care să revină și să recomande Dada City, noi, Asociația „Breasla Actorilor”, propunem un program prin care și tinerii moineșteni, la rândul lor, să devină ambasadori ai orașului natal.

    Prin urmare, ne propunem lansarea anuală de noi proiecte în cadrul STUDIOULUI DE ARTE, unde tinerii din comunitate au acces la diverse forme de creație și interpretare artistică.

Studio și Tabără de Film

Studioul de Film este un program alternativ de educație, cercetare și formare artistică, unde iubitorii de film au ocazia să descopere lumea din spatele culiselor, cât și pe cea din lumina reflectoarelor.

În acest an (2021), anunțăm deschiderea Studioului de Film, unde tinerii vor avea acces la ateliere de scenaristică, regie, casting, actorie și producție de film, urmând ca în cadrul Taberei de Film să producă o serie de scurtmetraje care să pună în valoare frumusețea și poveștile de viață ale orașului Moinești.

Studio de Artă Teatrală

    Tinerii din Moinești au avut ocazia să experimenteze jocuri și exerciții specifice artei actorului, în cadrul atelierelor coordonate de Alexandru Floroiu și colegii săi de breaslă. În urma unei preselecții, cei mai potriviți cursanți au fost aleși să facă parte din trupa tânără a Companiei de Teatru „Breasla Actorilor”, fiind distribuiți în spectacolul de texte scurte ale lui Matei Vișniec – „Welcome, America”, cu premiera dată pe 27 decembrie.

Studio de Arte Stradale

Cu această ocazie, tinerii participanți au descoperit mijloacele de expresie specifice artistului stradal – fiindu-le dezvăluită tehnica din spatele costumului și machiajului de statuie vivantă. Cu implicarea artiștilor profesioniști din București, am montat un spectacol de statui vivante – „Moinești, Orașul Amintirilor”, reprezentat la data de 25 noiembrie.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
error: Content is protected !!

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Loading...