Skip to toolbar

Wanted

textul și regia Massimiliano Nugnes

Descriere spectacol

WANTED vorbește despre incapacitatea omului de a vedea dincolo de lucruri. Preocupat de propriile gânduri, frici și ambiții, omul uită să fie om. Pantalone acuză pe nedrept, fără să vadă adevărul din fața ochilor săi, Dottore își mărită fata împotriva voinței ei, de dragul statutului social, Capitano este preocupat doar de starea lui de bine, iar Matilde e pe cale să renunțe la dragoste în favoarea libertății. Doar personajele populare, precum Speloncina și Cannolo, deși sărace și murdare, au norocul să trăiască în sărbătoare, prin preocupări și obiceiuri mărunte, date de la natură.

Dar cum, în orice poveste există bine și rău, erou și antagonist, cineva trebuie să îndrepte lucrurile, și acela este Alfonso. Din motive neștiute, eroul dispare în noaptea balului dat în cinstea Matildei, stârnind o serie de încercări și conflicte în viața celorlalți. Apariția lui salvatoare, într-un moment de cumpănă, restabilește echilibrul comunității și readuce lucrurile pe făgașul lor natural.

Pantalone Avari – Robert Poiană
Dottore Gulielmo – Alexandru Tudor Sabău
Capitano Pizzapasta – Mihai Hurduc
Matilde – Laura Manea
Speloncina – Cezara Munteanu
Arlecchino – Liviu Chițu
Cannolo – Alex Floroiu
Text și regie: Massimiliano Nugnes
Măști: Stefano Perocco di Meduna
Coregrafie: Ioana Macarie
Scenografie: Mădălina Sandu
Costume: Ioana Colceag
Mulțumiri speciale: Melissa Antonescu, Diana Mihaela Moțea, Claudiu Brăneanu, Bogdan Boeru
 
Spectacol realizat sub supravegherea lui Michele Modesto Casarin
„[…] acest gen de comedie te atrage în poveste fără să îți dai seama și nu doar te amuzi pe cinste, dar și pleci cu niște povețe sănătoase. […] Recomand din suflet acest spectacol pentru felul în care Breasla Actorilor, sub coordonarea autorului-regizor Massimiliano Nugnes, l-a pus în scenă și pentru personajul meu preferat, adică Pantalone, interpretat genial de către Robert Poiană.”
 
„Parcă actorii de pe scenă au dat 200% din ei. Este doar ce am simțit eu uitându-mă atât pe scenă, cât și în jurul meu. O chestie pe care am simțit-o și pe care n-o pot nici explica mai bine și nici verifica. […] Drept urmare, indiferent că mergeți în interes de serviciu, cu gândul să vedeți o Commedia dell’Arte aproape autentică, ori că mergeți cu gândul să vă distrați, să vă simțiți bine, Wanted este o alegere bună, pe care n-o veți regreta.”
 

în curând…

Premieră: 23 octombrie 2019
Teatrul Nottara
Durată: 1h 25 minute

Trailer

Premieră

© 2020 Breasla Actorilor. Visul tău, povestea noastră

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account